Moikkaa :)
Tein ystäväni kanssa Gluteenitonta tonnikala- sekä kolmen juuston piirakkaa 😋
Jaan teille nämä herkulliset reseptit;
Tonnikalapiirakka:
Tehtiin valmispiirakkapohjasta mutta tämän voi tehdä myös itse:
Ainekset:
- 100g voita
- 3dl gluteenitonta jauhoseosta tumma
- 1 kananmuna
- 1rkl vettä
- ripaus suolaa
Täyte:
- 1prk (200/150g) tonnikalaa öljyssä
- ½prk Salaattijuustokuutioita
- 30g babypinaattia
- 50g (8kpl) kirsikkatomaatteja
- 3 kananmunaa
- 2dl kuohukermaa
- ½tl suolaa
- mustapippuria
- ½-1 pussi (150g) Cheddar raastetta
1. Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään, voi huoneenlämpöisenä ja levitä voideltuun piirasvuokaan
2. Levitä piiraspohjalle valutettu tonnikala ja salaattikuutiot
Puolita kirsikkatomaatit ja lisää täytteeseen pinaattien kanssa
Sekoita kananmunat, kerma, mausteet ja juustoraaste
Levitä piiraan päälle, lisää halutessasi osa juustoraasteesta pinnalle
3. Paista uunin alatasolla 200asteessa n. 35min
Kolmen Juuston Piirakka:
Raaka-aineet:
Pohja:
- 100g margariinia
- 1dl perunahiutaleita
- 1dl gluteenitonta hienoa jauheseosta, semper
- ½tl suolaa
- 1tl leivinjauhetta
- 1 1/4dl kylmää vettä
Täyte:
- 1kpl (125g) Mozzarella-juustoa
- 100-150g sinihomejuustoa (tämän me korvasimme fetajuustolla)
- 2dl emmentaljuustoraastetta
- ½dl silputtua tuoretta persiljaa
- 3 kananmunaa
- 2dl ruokakermaa
- ½-1tl mustapippuria
- 4 pientä luumutomaattia
1. Voitele piirakkavuoan pohja ja reunat margariinilla. Laita uuni lämpenemään 225asteeseen
2. Kuutioi margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nyrpi margariini kuivien aineiden joukkoon.
Lisää lopuksi vesi ja anna imeytyä. Sekoita taikina tasaiseksi ja siirrä taikinakulho jääkaappiin tekeytymään.
3. Valmista täyte.
Revi mozzarellajuusto tai leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Murenna sinihomejuusto (Me korvasimme sinihomejuuston fetalla) käsin paloiksi . Leikkaa persilja hienoksi saksilla tai veitsellä
4. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
5. Ripottele juustot ja persiljasilppua kerroksittain piirakkapohjalle.
Säästä sinihomejuustoa ja mozzarellaa piirakan pinnalle.
6. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää ruokakerma. Mausta mustapippurilla.
7. Kaada muna-kermaseos juustojen päälle.
8. Ripottele pinnalle loput sinihomejuustosta ja mozzarellasta
9. Halkaise pienet luumutomaatit ja painele ne piirakat päälle leikkauspinta ylöspäin.
10. Paista juustopiirakkaa 30min tai kunnes se on saanut kauniin ruskean pinnan.
Ja näin valmistui superhyvät Gluteenittomat tonnikalapiirakka sekä kolmen juuston piirakka 😋
Namnam 😋
0 comments
Kiitos Kommentistasi ♥